Новини

Пам’яті Володимира Івановича Дегтяря

11 листопада 2021 р. на 75 році пішов з життя відомий фахівець у галузі зварювального виробництва канд. техн. наук Володимир Іванович Дегтярь.
Народився Володимир Іванович 1 березня 1947 р. у с. Канівщина Прилуцького району Чернігівської обл. У 1975 р. закінчив МВТУ ім. І.Е. Баумана, отримав кваліфікацію «інженер-механік». З 1975 по 1986 р. він працював у НДІ матеріалознавства аерокосмічної галузі СРСР. Пройшов шлях від інженера до завсектором жароміцних композиційних матеріалів. Після захисту у 1985 р. кандидатської дисертації, працював у ДП УкрНДІМФ стар. наук. співробітником, займався проблемами продовження ресурсу роботи машин та механізмів, насамперед судових енергетичних установок. З 1999 до 2014 р. – директор НВЦ «Зварювання та відновлення деталей» інституту. Під його керівництвом та за його участі успішно освоювалися передові технології зварювання, наплавлення та газотермічного нанесення покриттів при відновленні деталей судових механізмів та вузлів.
Науково-виробничу діяльність В.І. Дегтярь поєднував із викладацькою, будучи доцентом кафедри технологій конструкційних матеріалів та матеріалознавства Одеського національного політехнічного університету. Він автор багатьох друкованих праць та винаходів, під його редакцією видано 2 навчальні посібники для підготовки робітників-зварників.
Будучи багато років головою Одеського обласного відділення Товариства зварників України, багато сил та енергії В.І. Дегтярь віддавав справі становлення ТЗУ, розширення сфер його діяльності. Для покращення професійної підготовки зварників з його ініціативи було створено інженерно-атестаційний центр «Прометей», організовано проведення конкурсів професійної майстерності зварників.
За творчу працю нагороджений знаком «Почесний працівник морського і річкового транспорту України», Почесною відзнакою ГО «ТЗУ» «За особистий внесок у розвиток зварювального виробництва». Завдяки високим професійним та людським якостям В.І. Дегтярь користувався заслуженим авторитетом та пошаною фахівців.
Світла пам’ять про нього назавжди залишиться серед його друзів та колег.

(Сварщик, 2021, №6)

Залишити відповідь